Ce este un ritual funerar?

Ce este un ritual funerar?

Ce este un ritual funerar?

Ritual funerar: Organizarea unei inmormantari inseamna punerea la punct a tuturor detaliilor legate de ceremonia si ritualul funerar. Cele mai multe persoane care sunt puse in situatia de a organiza o inmormantare se simt destul de inconfortabil in acest rol. Dar o solutie reconfortanta poate fi sa apelati la o firma de servicii funerare. Multe persoane apeleaza la astfel de servicii, prin urmare organizarea detaliilor va fi mai putin problematica.

In general, ritualul funerar este in sine un onor adus celui care a decedat. Exista un serviciu solemn, adeseori un moment comemorativ, priveghiul, slujba de inmormantare, precum si masa oferita drept pomana, pentru sufletul celui plecat dintre cei vii.

Pentru a ca toate aceste lucruri sa se desfasoare firesc si fara probleme, tot mai multe persoane recunosc ca le este de mare ajutor sa apeleze la o firma de servicii funerare. Aceste firme de servicii funerare pot fi de mai multe feluri. In timp ce unele se ocupa doar de anumite servicii sau vand unele produse (sicrie si cruci de exemplu), altele ca casafunerarastoica.ro  are in oferta o lista lunga de servicii funerare si produse complexe legate de inmormantare, de incinerare, dar si de pregatirea documentatiei pentru ajutorul de inmormantare, de ingrijire a trupului, repatrierea persoanelor decedate in strainatate, transport funerar, precum si multe produse (in afara de multiple variante de sicrie, regasim aranjamente florare funerare, coroane de flori, coliva, pachete pentru a fi impartite dupa inmormantare etc.

Ceremonia funerara este un moment de ramas bun. Cu toate acestea, exista o multime de elemente mai putin familiare celor care nu s-au ocupat de organizarea unei astfel de slujbe niciodata. De exemplu, familia va trebui sa ia anumite decizii cu privire la momentul in care va avea loc privegherea, la data cand va avea loc inmormantarea etc. Pot exista pareri in contradictoriu si atunci lucrurile pot fi putin mai complicate. De exemplu, in timp ce unii membri prefera sa ofere pachete alimentare celor prezenti la inmormantare, pot exista altii care sa opteze mai degraba pentru organizarea unei mese la care sa se adune toata familia si toti prietenii celui decedat (un praznic).

Posted on: februarie 26, 2018Stoica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *